torstai 15. maaliskuuta 2012

Kuu taivaalta


Enontekiön lukiossa ei lähdetty tavoittelemaan kuuta taivaalta Laitteet ja ohjelmistot -hankkeen merkeissä, vaan siitä lähtökohdasta, että työmaailma, jossa tämän päivän nuoret tulevat työskentelemään, perustuu sähköiselle viestinnälle. Lukio hankki siis jokaiselle opiskelijalle kannettavan tietokoneen opintojen ajaksi, hyödynnettäväksi tunneilla ja itsenäisessä opiskelussa ja atk-taitojen hiomisessa kotona.

Opettajien ja opiskelijoiden palaute tietokoneiden hyödyntämisestä opetuskäytössä on ollut positiivista. Palautetta on tullut mm. siitä, että tietokoneet ovat helposti aina saatavilla, eivätkä suunnitelmat kaadu siihen, että koulun tietokoneluokka olisi varattu. Opetus on ollut monipuolisempaa käytössä olevien laitteiden avulla, erityisesti mahdollisuus tiedonhankintaan Internetistä helpottaa opetusta ja opiskelua. Erilaisten tietokoneohjelmien käyttö on lisääntynyt erityisesti esimerkiksi kuvaamataidon tunneilla.
Opetuksessa tietokoneita on hyödynnetty seuraavien aineiden tunneilla: äidinkieli ja kirjallisuus, biologia, historia, yhteiskuntaoppi ja uskonto, kuvaamataito sekä kemia. Blogissa esitellään jatkossa eri aineiden opettajien kommentteja koneiden hyödyntämisestä opetuksessa.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti