tiistai 20. maaliskuuta 2012

Tietokoneiden käyttö äidinkielen ja kirjallisuuden opetuksessa


Äidinkielen ja kirjallisuuden opetuksessa tietokoneet ovat mukana aktiivisesti ja opettajan mielestä on vaikea ruveta listaamaan mitä kaikkea koneilla onkaan tehty, koska ne ovat muodostuneet niin luontevaksi ja päivittäiseksi osaksi opiskelua ja opettamista.

Internet on mahdollistanut tuntien opetuksen hyvin monipuoliseksi. Äidinkielen ja kirjallisuuden tunneilla koneet ovat käytössä esimerkiksi tiedonhaussa. Internetin monipuoliset tekstit ja lähteet sopivat erityisesti kriittisen medialukutaidon kartuttamiseen. Netti on myös kätevä lähde tarkastella median kautta vaikuttamista.

Webissä on hyödynnetty myös sähköisiä sanomalehtiä, kirjallisuusaiheisia sivustoja (kirjailijat, teokset, arvostelut, blogit) sekä mm. YLE:n sivuilla Areenan ja Elävän arkiston videoita oppimateriaalina. Muita opetuksessa hyödynnettyjä Internetsivuja ovat mm. erilaiset harjoitus- ja tehtäväsivut sekä ja YLE:n abitreeni-sivut (http://abitreenit.yle.fi/). 

Tietokonetta on käytetty myös erilaisten tekstien kirjoittamiseen ja kirjoitusten kommentoimiseen sähköisesti. Äidinkielen ja kirjallisuuden opettaja arvioi opiskelijoiden tietokoneiden käytön tänä päivänä ehdottoman tärkeäksi. Koulunhan tulee valmentaa nuoria työelämää varten. Työmaailma, jossa tämän päivän nuoret tulevat työskentelemään, perustuu sähköiselle viestinnälle.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti